ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ AIKIDO ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ.
FAMILY AIKIDO ( ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ )

    Το παδικό aikido, μετά από εμπειρία πλέον των δέκα ετών έχει μετασχημαστεί σε μάθημα με έναν ή και δυο γονείς. Η επιλογή αυτή έχει πολλαπλά οφέλη τόσο για το ίδιο το παιδί όσο και για τον γονέα και την μεταξύ τους σχέση.

    ΤΑ ΟΦΕΛΗ

    Καταρχήν είναι περίπου άδικο για τον ενήλικο γονιό να διαθέτει το χρόνο του περιμένοντας. Αντ αυτού έχει τη δυνατότητα να τον αξιοποιήσει προσφέροντας και στον εαυτό του τον απαραίτητο χρόνο προπόνησης, που δυστυχώς λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος όλων μας, πιθανώς να μην έχει την δυνατότητα να τον βρεί κάποια άλλη στιγμή.
    Η από κοινού συμμετοχή στο μάθημα ανοίγει περισσότερο την επικοινωνία με τα παιδιά μας, δίνοντας την ευκαιρία να την κουβαλήσουμε και στο σπίτι, βελτιώνοντας τη σχέση όλης της οικογένειας.
    Η σχέση αυτή μετασχηματίζεται πάντα μέσα από όρους και αρχές, αλλά συνεχίζοντας να είναι ευχάριστη όπως και στο AIKIDO στο Μενίδι ( www. dojo-westend.gr ).
    Η άσκηση με άλλες οικογένειες καλλιεργεί το αίσθημα της κοινωνικότητας και της ομαδικής δουλειάς, βοηθώντας τόσο το παιδί όσο και τους ενήλικες να αντιληφθούν ότι ανοίκουμε σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και ναι, μπορούμε να οφεληθούμε κάνοντας κάτι όλοι μαζί.
    Οι μεγάλοι θυμούνται ότι το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή μας και οι μικροί μας φίλοι νοιώθουν πολύ ποιό ώριμοι κάνοντας από κοινού προπόνηση με τους γονείς.
    Οι ίδιες οι αρχές του AIKIDO, μας βγάζουν για λίγο από την μικρότητά μας και γίνεται αντιληπτό σε όλη την οικογένεια, ότι δεν υπάρχει λόγος να μην ανοίξει κάποιος στην επαφή με άλλους ανθρώπους. Αυτό το γεγονός σταδιακά μας κάνει να εκτιμήσουμε περισσότερο αρχές όπως η ταπεινοφροσύνη, το ενδιαφέρον στον συνάνθρωπο σε σχέση με την φοβική μας εγωπάθεια.
    Ο δημιουργός της τέχνης του AIKIDO έλεγε ότι δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει βαθειά χωρίς σωματική άσκηση. Η κατανόηση στη συνέχεια μπορεί να προσφέρει ισορροπία ψυχική και πνευματική, κάτι που είναι τόσο απαραίτητο στην οικογενειακή μας ζωή.
    Το AIKIDO στο ΜΕΝΙΔΙ ( dojowestend ), σας περιμένει να βιώσουμε όλοι μαζί την εμπειρία της άσκησης μέσα απ την χαρά που δίνει στον άνθρωπο η κίνηση και ειδικά η επαφή με μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη.
    Πληροφοριακά να επισημάνω ότι στο μάθημα έχουν περάσει και οι αρχές της Ρωσικής Πολεμικής τέχνης των ειδικών υπηρεσιών της Ρωσίας SYSTEMA.

Το Οικογενειακό μάθημα γίνεται κάθε Τρίτη και Πέμπτη και ώρα: 19:00 - 19:50 ( βεβαίως οι γονείς μπορούν να δοκιμάσουν συμμετοχή και στο μάθημα του SYSTEMA ενηλίκων που γίνεται κάθε Παρασκευή και ώρα 19:00 - 21:00

Καλή αντάμωση,

Ο εκπαιδευτής Κώστας Αγγελόπουλος ( 6937281427 )