ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΟΡΙΣΕΤΕ ΣΤΟ AIKIDO ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Η Διδασκαλία της τέχνης του AIKIDO στις ΑΧΑΡΝΕΣ ξεκίνησε το 2013. Ο σύλλογός μας είναι μέλος της ομοσπονδίας της ΕΦΕΟΖΖ,
( είναι η επίσημη αθλητική ομοσπονδία του jiu jitsu στην Ελλάδα).
Η δραστηριότητα μας είχε ξεκινήσει το 2011 σε όμορο δήμο με τις ΑΧΑΡΝΕΣ. Ο σύλλογος δραστηριοποιείται στην προώθηση της τέχνης του AIKIDO, σε παιδιά και ενήλικες. Τα μαθήματα και το πρόγραμμα της σχολής παραμένουν στις ίδιες ώρες και ημέρες τα τελευταία χρόνια έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται προσαρμογή και προγραμματισμός από τους ασκούμενους. Οι ηλικίες για το παιδικό τμήμα είναι παιδιά σχολικής ηλικίας και για τους ενήλικες από άτομα εφηβικής ηλικίας και ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας. Η συμμετοχή στο μάθημα δεν απαιτεί προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες ή ιδιαίτερη αθλητική ικανότητα. Ο καθένας είναι ευρπόσδεκτος να δοκιμάσει και να προσαρμόσει τον τρόπο άσκησης του σε συνεννόηση με τον Δάσκαλο.
 Το AIKIDO ανήκει στις παροδοσιακές πολεμικές τέχνες. Ο καθε ασκούμενος βρίσκει τους προσωπικούς του λόγους οι οποίοι τον ελκύουν στην άκσηση της τέχνης. Για κάποιους μπορεί να είναι αυτοάμυνα, σωματική άσκηση, πνευματική άσκηση κοκ. Αποτελεί στην ουσία ένα σύστημα προσωπικής εξέλιξης και αυτοβελτίωσης, κατανόησης του εαυτού μας και των γύρω μας.
Στην σχολή μας δίνεται προτεραιότητα στην επικοινωνία και στην καλλιέργεια των αρχών της τέχνης.  ΣΤΟ AIKIDO στις ΑΧΑΡΝΕΣ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ασφλαλές περιβάλλον, έκφρασης και αλληλοβοήθειας, έτσι ώστε ο κάθε ασκούμενος συν το χρόνο να βρεί τα δικά του πατήματα και η κατανοήσή του να αυξάνεται με υγιή τρόπο για τον ίδιο και τους γύρω του.