ΠΑΙΔΙΚΟ AIKIDO ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

        Η κάθε χρονική περίοδος έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, που συμβάλλουν με τον τρόπο τους στην ανάπτυξη των παιδιών. Εμείς που βιώσαμε μιαν άλλη εποχή, θυμόμαστε ότι το απόγευμα υπήρχε το παιχνίδι και η χαρά της κίνησης στην γειτονιά. Σήμερα για διάφορους κοινωνικούς, οικονομικούς και κυρίως τεχνολογικούς λόγους τα παιδιά μας βρίσκονται πολλές ώρες απομονωμένα στο σπίτι και το χειρότερο με ένα κινητό στο χέρι. Η διαδικασία αυτή μεσομακροπρόθεσμα θα επηρεάσει τόσο την σωματική όσο και την ψυχική υγεία των παιδιών. 

       Προτεραιότητα λοιπόν είναι σε πρώτη φάση να βγουν τα παιδιά από το σπίτι και να ενταχθούν σε ένα σύστημα κίνησης - άσκησης. Η διαδικασία επιλογής κατά τη γνώμη μου δεν θέλει βιασύνη, αλλά υπομονή και οργάνωση. Δες τε στην περιοχή σας τί είναι κοντά σας σε απόσταση μέχρι 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι. Πάρτε το παιδί σας από το χέρι και πηγαίνεται στους χώρους αυτούς, μιλήστε με το Δάσκαλο και παρατηρήστε πώς αντιδρά το παιδί. Εκεί όπου εκδηλώσει ενδιαφέρον και έλξη και εσείς αποφασίσατε ότι είναι κατάλληλο το περιβάλλον για την ανάπτυξη του παιδιού σας, κάντε και την εγγραφή. Σημαντικό είναι να εξασφλαλίσετε την συναίνεση αλλά και τη δέσμευση του παιδιού ότι θα ακολουθήσει το πρόγραμμα της σχολής. 

     Όσον αφορά το αντικείμενό μας στο ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ, προάγονται βασικές αρχές συμπεριφοράς, κίνησης και επικοινωνίας. Μέσα από την παροδοσιακή τέχνη του AIKIDO, με χρήση θεατρικού ή κινησιολογικού παιγνιδιού προσπαθούμε σιγά σιγά να περάσουμε τις βασικές αρχές της τέχνης. Η διαδικασία γίνεται βηματικά και με προσέγγιση στις σωματικές και ψυχολογικές ιδιαιτερότητες του κάθε παιδού. Σ αυτό έχει παρατηρηθεί ότι βοηθάει το παιδί, καθώς και την σχέση του με το γονιό ( ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες ), η συμμετοχή και ενός ή δύο εκ των γονέων στο μάθημα. Σταδιακά αυξάνεται η αυτοπεποίθεση του παιδιού, προχωρά με ομαλό τρόπο η σωματική του ανάπτυξη και βελτιώνεται η μαθησιακή του ικανότητα σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα. Το παιδικό AIKIDO αποτελεί μια καλή βάση σε ότι και εάν κάνει το παιδί στη συνέχεια. Κυρίαρχα όμως έχουμε καταφέρει να βγάλουμε το παιδί από το σπίτι, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο, την ανάγκη για κίνηση και κοινωνική ένταξη.

    Καλή τύχη στην επιλογή σας, παραμείνετε πιστοί σε αυτό που επιλέξετε, για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείτε. Η απόφασή σας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή ανάπτυξη του παιδιού και στον αυτοπροσδιορισμό του, στην οικογένεια, το σχολείο και την κοινωνία εν γένει.